17-februar-2023

To gange to: De nye Magneti Marelli aircondition-servicestationer åbner flere servicemuligheder for autoværksteder

Mange værksteder overlader det regelmæssige vedligeholdelsesarbejde på klimaanlæg til specialiserede virksomheder, da det nødvendige vedligeholdelsesudstyr ofte er meget dyrt og kompliceret at betjene. Magneti Marelli tilbyder to nye klimaanlægsservicestationer i sit Alaska-sortiment, som er yderst effektive takket være omfattende anvendelsesmuligheder, enkel betjening og netværkskapacitet. 


Værkstederne bør ikke undervurdere de muligheder, som en kvalificeret klimaanlægsservice giver: Det store antal køretøjer med klimaanlæg - ikke kun personbiler, men også erhvervskøretøjer, landbrugskøretøjer og bygge- og anlægskøretøjer - sikrer på den ene side en vigtig ekstra omsætning. På den anden side bidrager et sådant tilbud også til bæredygtighed, fordi eftersyn af køretøjer i henhold til fabrikantens specifikationer også omfatter vedligeholdelse af klimaanlæg. 

Hybrid- og e-køretøjer vil yderligere styrke denne tendens, fordi et fungerende klimaanlæg her ikke kun opfylder komfortkravene, men også understøtter den fulde funktionalitet af det temperaturfølsomme drivbatteri.  

"Et klimaanlæg består af elektroniske og mekaniske komponenter, der er forbundet med hinanden via et udførligt rørsystem. Desuden anvendes der forskellige kølemidler, og i deres funktionsmåde adskiller kølesystemerne sig fra hinanden, alt efter om de er monteret i forbrændingsmotorer eller elbiler", siger Gianluca Altavini, produktchef hos Marelli Aftermarket Germany GmbH. "Det gør vedligeholdelse og især fejldiagnostik meget vanskelig for værkstederne." Magneti Marelli havde derfor til formål at udvikle en ny generation af udstyr, der integrerer så mange arbejdstrin som muligt og kan bruges på mange forskellige måder for at gøre arbejdet mere effektivt og omkostningseffektivt for værkstederne. Resultatet af disse bestræbelser er Magneti Marelli Alaska-serien, som er opdelt i Prime- og Evo-modellerne. 

Funktionalitetscookies deaktiveret

Med Prime-enhederne kan værkstedet udføre alt vedligeholdelses- og inspektionsarbejde på klimaanlæg i forbrændingsmotorer og elbiler, f.eks. tæthedsprøvning eller udskiftning af kølemiddel. Hvis mekaniske komponenter skal repareres, hvilket ofte indebærer forurening af klimaanlægget, kan Prime-enheden også bruges til spuling med valgfrit tilbehør.  

Ved fejlfinding støtter Prime-modellerne værkstedet med en diagnostisk database som standard. Magneti Marelli tilbyder endda en gratis opdatering af denne database i to år - en fordel, der ikke skal undervurderes i det hurtigt voksende udvalg af e-køretøjer. "Med sit attraktive pris/ydelsesforhold åbner Prime for værkstederne mulighed for at få en professionel start på serviceforretningen for airconditionanlæg", siger Altavini. "Adgang til Magneti Marellis omfattende diagnosedatabase gør også investeringen fremtidssikret for værkstederne."  

Evo-modellerne har et endnu mere professionelt udseende, og deres overskuelige design understreger allerede visuelt kravet om at gøre betjeningen så enkel som muligt. Som grænseflade til brugeren er en stor touchscreen umiddelbart synlig, som guider brugeren sikkert gennem alle arbejdstrin.  

Evo's WiFi-funktion gør det muligt at drage fordel af de effektivitetsfordele, som fjernbetjening giver. Det er f.eks. muligt at anmode om Magneti Marelli-ekspertviden via fjerndiagnostik og endda indlede fejlfinding med ekstern support. Det er også meget nemmere at indlæse A/C-servicestationsopdateringer og opdaterede databaser. 

Begge enheder i Magneti Marelli Alaska-serien gør det muligt at kontrollere enkelte elektroniske og mekaniske komponenter, f.eks. klimaanlæggets styreenhed eller kompressoren, successivt i køretøjet og udskrive en vedligeholdelseslogbog - særligt vigtigt for dokumentation af korrekt vedligeholdelse af det systemunderholdende klimaanlæg, især i e-køretøjer. Alaska Prime og Evo fås hver især til kølemidlerne R134a og 1234yf og kan efter behov suppleres med Magneti Marelli-tilbehør.